Önmegvalósítás – Életközépi válság

 

Van úgy, hogy azt érezzük életünk valamely szakaszán, hogy nem jó helyen vagyunk, nem jó fele tartunk… Ilyenkor könnyen pánikba esünk, mert nem tudjuk, mihez kezdjünk ezzel az új érzéssel. Amennyiben ebben a cipőben jársz, gondoljuk végig közösen, mi az, amit most megélsz és mi az, amivel elégedett lehetsz. Mindehhez vázoljuk fel az elégedettségedhez vezető utadat. Nézzük, meg mi és hogyan segít…

A bekövetkező fizikai változások ebben az életkorunkban akár hasznunkra is válhatnak. Előfordulhat az is, hogy azok a fogalmak, ötletek és hormonok, amelyek korábban arra késztettek minket, hogy másokat helyezzünk előtérbe, elkezdhetnek alábbhagyni. Ez zavartságot vagy épp tisztánlátást hozhat. Előfordulhat, hogy a szerepeink változnak otthon vagy a munkahelyen. Érdemes megvizsgálni, mi az, ami előre visz és hasznodra lehet ilyen szituációban.

Úgy gondolom, a Nőknél a „középkorú” korántsem jelent „válságot”. Valójában ez lehet a legütősebb kapcsolódási időszakunk, amikor a puzzle összes darabja összeáll. Tökéletes alkalom, hogy belenézzünk, felfedezzük, kik is vagyunk valójában, és végrehajtsuk a szükségesnek ítélt változásokat az életünkben.

Ez lehet a legjobb alkalom, hogy kapcsolatba lépj valódi éneddel, azzal az egyedülálló, ragyogó, csodálatos nővel benned - akinek mindig is érezted magad.

40 évesnél idősebb nő vagy, aki elveszettnek, elszakadtnak vagy bizonytalannak érzi magát az életcéljában?

Talán ez okozza: az életedben eddig ismerős szerepek változnak. Kíváncsi vagy, mi lenne a következő lépés?

Az érzés, hogy fogy az idő… Érezheted, hogy itt az ideje, hogy feltaláld magad, új szerepeket válassz, vagy kifejezd kreativitásod, de nem vagy biztos abban, hogy hol vagy hogyan kezdd.

Nem vagy egyedül.

Életvezetési coaching munkát végzek Veled, hogy:

 • tervezhess kivételes életet 40 év után („Mid-Life Coaching”)
 • készíthess egy életút tervet, amelyet szeretsz, az életed szeretetével.
 • növelhesd a szereped, mint „közepes életkorú anya” (gyermekei születtek később az életben)
 • megbirkózhass azzal, hogy 40 után váratlanul egyedülálló (még mindig vár az „egyre”, a válásra stb.)
 • találj jelentést egy üres fészekben
 • létre tudj hozni egy teljes életet a nyugdíjazást követően
 • megtanulhasd az élet okozta változásokat lehetőségekre fordítani a legjobb életed megélésére

…A bizonytalanság gyakori érzés a nőknél a középkorban, függetlenül attól, hogy életünket karrierünknek, otthonteremtésnek vagy mindkettő valamilyen kombinációjának szenteltük-e.

A társadalom még a „középkorú válság” kifejezést is kifejlesztette, hogy leírja ezeket a megszakadás, frusztráció és / vagy félelem érzéseit mind a férfiak, mind a nők körében.

Mégis, középkorú nőkként jól felkészültek vagyunk mindezek kezelésére. Minden megvan bennünk, amire szükségünk van, hogy kecsesen átmenjünk a középkorba, és üdvözölhessük az élet új szakaszát - a második felét.

A Midlife a tökéletes alkalom arra, hogy felkészülj és meghatározz egy cselekvési irányt, amely a „B oldalt” teljesebbé, megvilágosultabbá és boldogabbá teszi.

Ha Férfiként, 35-55 évesen azt veszed észre, hogy

 • reggelente már nem ugrasz fel tele energiával,
 • ha olyan munkában töltöd mindennapjaid, amelyben diszharmóniában vagy,
 • ha otthon a feleséged és a gyerekeid közt elveszíted a bizalmukat afelől, hogy igenis képes vagy döntéseket hozni,
 • talán már nem olyan jól küzdesz a döntéshozatalért, mint korábban,
 • azt tapasztalod, hogy nem ismerik fel tehetségednek és lehetőségeidnek teljes skáláját
 • hogy kiábrándultabb, boldogtalanabb, magányosabb és kevésbé optimista vagy az élet iránt
 • az életed csak nem hozta meg azt, amire számítottál, és nem vagy biztos benne, hogy jobb lesz ...

…Az is lehet, hogy ide-oda pattogsz az érzéseid között, hogy egy perc alatt bármit el tudsz érni, és aközött, hogy a teljes kudarc érzésével egyedül, a másikat pedig elbátortalanítva maradtál…

Ha rájössz, hogy a felsoroltak valamelyike vagy akár több pontja illik Rád, akkor a coaching Neked szól.

Hidd el, nem, nem őrülsz meg... Középkorú vagy!

Segítek, hogy felébresszük saját belső erőd képességeit és határait, hogy kiteljesedhess. Segítelek, hogy elfogadd önmagad  és megismerve saját kereteid és szükségleteid, bátrabban kibontakozhass.